Su ürünlerinde üretim planlamasında olan tür sayısı 16'ya çıktı.

"Avcılıkta üretim planlaması kapsamında olan tür sayısı 11'e, yetiştiricilikte ise 5'e yükseldi. Böylece, su ürünlerinde üretim planlamasında olan tür sayısı 16'ya çıkarak, su ürünleri üretimimizin yüzde 80'inden fazlası planlı üretim kapsamına alınmış oldu."

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2025 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2025 09:11
https://www.kadinveekonomi.com

"SU ÜRÜNLERİ ÜRETİM PLANLAMASI ELEKTRONİK İZLEME SİSTEMLERİYLE TAKİP EDİLİYOR."

Bu sezon, 2025-2027 dönemini kapsayan Su Ürünlerinin Üretiminin Planlanması Kurul Kararı'nın 81 İl Müdürlüğüne iletildiğini belirten Yumaklı, şunları kaydetti:

"Bu karar doğrultusunda üretim planlaması, su ürünleri yetiştiriciliğinde illere göre işletme bazlı asgari ve azami üretim miktarı aralığında planlama şeklinde yürütülürken, su ürünleri avcılığında ise planlama kapsamında toplam avlanabilir miktarları belirlenen türlere özgü hazırlanan yönetim planlarının uygulanmasıyla hayata geçiriliyor. Su ürünleri üretim planlaması sürecinin her aşaması etkin saha denetimleri, karaya çıkış noktaları ve elektronik izleme sistemleriyle takip ediliyor."

Öte yandan Yumaklı, üretim planlaması kapsamında faaliyet gösteren su ürünleri yetiştiricileri ve balıkçılarının yönlendirici destek, teşvik ve indirimli faiz avantajlarından da faydalanabildiğini sözlerine ekledi.