Suriye'den Türkiye'ye ithalat yasağı!

15 Ağustos'ta yürürlüğe giren bu kararla birlikte, domates, üzüm, tavuk, yumurta ve biber de dahil olmak üzere toplam 20 tarım ve kümes hayvancılığı ürününün ithalatı da durduruldu.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2025 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2025 15:38
https://www.kadinveekonomi.com

YASAK KARARININ ARKASINDAKİ GEREKÇELER

Suriye Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı, bu kararın temel gerekçesi olarak yerel üreticilerin korunmasını ve gıda güvenliğinin sağlanmasını gösterdi. Özellikle Hama bölgesindeki yerli tavuk üreticilerinin düşük fiyatlar nedeniyle yaşadığı ekonomik zorlukların, bu radikal kararın alınmasında etkili olduğu belirtiliyor.

KAPSAM GENİŞLETİLİYOR

Bu yeni düzenleme, Suriye'nin 1 Haziran 2025'te yürürlüğe koyduğu, domates, salatalık, havuç ve soğan gibi ürünlerin ithalatını durduran kararın bir uzantısı niteliğinde. Şam Ticaret Müşavirliği, Türkiye'den Suriye'ye tarım ve hayvansal ürün ihracatı yapan firmalara, bu yeni durumu dikkate alarak ticari planlarını gözden geçirmeleri yönünde bir uyarıda bulundu.