
ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜKSELDİ
Ankete göre nisan ayı TÜFE beklentisi yüzde 2,93’e yükselirken, mayıs ve haziran ayları için de sırasıyla yüzde 1,82 ve yüzde 1,52 seviyelerinde artış öngörüldü. Bu veriler, yılın ilk yarısına ilişkin toplam enflasyon hesaplamalarını doğrudan etkiliyor.
6 AYLIK ENFLASYON SENARYOSU NETLEŞİYOR
Mevcut beklentiler dikkate alındığında 6 aylık enflasyon farkının yaklaşık yüzde 17,08 seviyesinde oluşabileceği hesaplanıyor. Bu oran, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için temmuz ayında yapılacak zam oranına dair en güçlü senaryolardan biri olarak öne çıkıyor.
GÖZLER RESMİ VERİLERDE
Ekonomistler, nihai zam oranının kesinleşmesi için haziran enflasyonunun belirleyici olacağını vurguluyor. Açıklanacak resmi verilerle birlikte emekli maaşlarına yapılacak artış oranı netlik kazanacak.