
TRUMP'IN TEHDİTLERİ PİYASALARI ETKİLEDİ
Hafta sonu, Trump ABD'nin başlıca ticaret ortaklarından ithal edilen ürünlere yeni vergiler getirileceğini açıkladı. Kanada ve Meksika'dan alınan ithalat %25 oranında bir vergilendirmeye tabi tutulacak, Çin ürünleri ise %10 oranında vergilendirilecek. Trump, ABD'nin güven duyduğu Kanada'nın enerji ihracatı için bir muafiyet yaptı ve bu ürünlere sadece %10'luk bir tarife belirledi.
Kanada, 20,4 milyar dolar değerindeki ürünlere %25'lik vergi uygulayarak ABD mallarına karşı kendi karşı vergilerini duyurdu.
Meksika, karşı vergiler açıklayacağını belirtti ancak detayları paylaşmadı.
Çin ise bu tarifelere Dünya Ticaret Örgütü nezdinde itiraz edeceğini bildirdi.
BITCOIN VE ETHEREUM DEĞER KAYBETTİ
Bitcoin 2.622 puan veya yaklaşık yüzde 2,68 azalarak 95.059 dolara düştü. Yalnızca birkaç gün önce Bitcoin 105.559 dolar seviyesindeydi.
Tesla CEO'su ve Trump'ın kıdemli danışmanı Elon Musk'ın favori meme coini Dogecoin de yaklaşık yüzde 5 değer kaybetti.
Trump'ın geçen ayın sonlarında tanıttığı TRUMP meme coini %16 oranında düşerken, First Lady Melania Trump'ın kendi meme coini Melania %12 değer kaybetti.
Ethereum da %10 değer kaybederken, Solana %7, XRP %8 ve Cardano %11'in üzerinde düşüş yaşadı.