TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

100 yıllık dondurma fabrikası iflas etti!

Küresel ekonomik krizin en büyük etkilerinden biri dev şirketlerin, fabrikaların iflas bayrağını çekmesi oldu. Dünya genelinde ekonomik kriz her geçen gün artarken özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınından sonra şirketlerin iflasları başlamıştı. Bu iflaslar Ukrayna-Rusya savaşıyla beraber daha da artarken hala devam ediyor. Bu kapsamda iflas bayrağı çeken şirketler arasına bir yenisi daha eklendi. Yüzyıllık dondurma fabrikası iflas ettiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
100 yıllık dondurma fabrikası iflas etti!

İFLAS ZİNCİRİ BÜYÜYOR

Son birkaç ay içinde Almanya ve ABD’den çok fazla iflas haberi geldi. Sanayi Gazetesi’nde yer alan habere göre, bu iflas haberlerine bir yenisi daha eklendi ve cam şişelerde süt satımı yapan, merkezi Kuzey Aurora’da olan şirketin iflas başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

Söz konusu şirketin en büyük 20 alacaklısına 4 milyon dolardan fazla teminatsız borcu olduğu ortaya çıktı. Bunların yanı sıra 770 bin dolardan fazla Illinois merkezli bir kamyon taşımacılığı şirketine borcu olduğu ayrıca Cook İlçesi Saymanlık ofisine de 173 bin dolardan fazla borcu olduğu belirtildi.

1915’TE BAŞLAYAN MACERANIN SONU

1915 senesinde bir mandıra çiftçisi olan Peter Oberweis, akşam adlı bir vagonun arkasında süt satmaya başlayarak bu maceraya atıldı. Yıllar sonra şirket 1951 yılında ilk dondurma mağazasını açarak yeni bir başarıya imza atarken, 1991 senesinde ise ikinci mağazasını açtı.

Oberweis Dairy şu anda Illinois ve Missouri’de yaklaşık 40 dondurma ve süt ürünleri mağazasını işletmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.