Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evlenecek çiftlere yeni destek kampanyası geliyor...

İstanbul, doğum yardımı başvurularında ilk sırada yer aldı. Mayıs ayında ödemeler başlayacak. 8 Nisan'dan beri 287 bin 517 başvuru yapıldı, en çok ilk çocuğa yönelik (116 bin 594 başvuru). İlk bebekte 5 bin TL, ikincide aylık bin 500 TL destek veriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2025 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2025 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Evlenecek çiftlere yeni destek kampanyası geliyor...

EN FAZLA DOĞUM YARDIMI BAŞVURUSU İSTANBUL'DAN

Bakan Göktaş en fazla doğum yardımı başvurusunun İstanbul'dan geldiğini onu Ankara ve Şanlıurfa'nın takip ettiğini söyledi.

Göktaş, yapılacak incelemenin ardından doğum yardımında ilk ödemelerin mayıs ayında hesaplara yatırılacağını da belirtti.

8 Nisan'dan bu yana doğum yardımı almak için 287 bin 517 aile başvuru yaptığını açıklayan Göktaş, "En çok başvuruyu yüzde 41 oranıyla birinci çocuk için aldık. Başvuru sayısı ise 116 bin 594 oldu." dedi.

Göktaş, "İkinci çocuk başvuru oranı yüzde 31, başvuru sayısı 88 bin 982. Üçüncü çocuk başvuru oranı yüzde 18, başvuru sayısı 51 bin 843. Üçün üzerinde çocuğu olan ailelerimizin başvuru oranı yüzde 10, başvuru sayısı ise 30 bin 99 olarak gerçekleşti." açıklamasında bulundu.

Doğum yardımı ne kadar?

İlk bebekte tek seferlik 5 bin TL, ikincide her ay bin 500 TL üç ve sonrası her bir çocuk için de her ay 5 bin lira destek veriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
    logo
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.