TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Hünnap' gelir kapısı oldu

Türkiye'de 'Çin hurması' olarak da bilinen "hünnap" meyvesi, birçok ürünün yetiştiği Mersin'de özellikle bahçelerin kenarlarına çit bitkisi olarak dikiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2023 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2023 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
'Hünnap' gelir kapısı oldu

"40-50 TL ARASINDA GİDİYOR"

Emekli olduktan sonra çiftçiliğe başlayan Erdemli ilçesinden Yunus Söner de bahçelerinin kenarlarına hünnap dikti. Meyve vermeye başlayan ağaçları hasat eden Söner, "Hünnap ağaçlarını dikenli olduğu için bahçelerimize çit olarak ekmiştik. Şu anda ürün vermeye başladı ve değerlendi. Sağlık açısından birçok faydası var. Bağışıklık sisteminden kolesterole, kabızlıktan obeziteye kadar çok faydası var. 10'dan fazla ağacımız var. Bu sene verim de kalite de güzel. Fiyatları da iyi. 40-50 TL arasında gidiyor. Genç bir ağacımız ise 50-60 kilogram ürün veriyor" dedi.

Dalları dikenli olduğu için yaban hayvanlarının girmesine engel olan ağacın meyveleri ise şifa deposu olarak biliniyor. Elma ile armut arasında bir tadı bulunan lezzetli meyve kemikleri güçlendirdiği gibi kilo almayı da engelliyor. Kan dolaşımını hızlandıran, uykusuzluğa çözüm olan meyve bazı üreticiler için de gelir kapısı oldu. Kilogramı 40-50 TL arasında satılan hünnap meyvesinin 4-5 yıllık bir ağacının yaklaşık 50-60 kilogram ürün vermesi ise üreticiye ek gelir kapısı oluyor. Meyveyi tadan vatandaşlar, lezzetli olduğunu belirtiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.