Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mesai ücretleri 8 bin TL, can güvenlikleri yok!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi gelirlerini artırmak için gelir uzmanları ile beraber yapay zekadan da destek alarak denetimlerini sıkılaştırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2025 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2025 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Mesai ücretleri 8 bin TL, can güvenlikleri yok!

GÜVENDE HİSSETMİYORLAR

Ekonomim'in haberine göre, sahaya tek başına çıkan uzmanlar güvenlik olarak tehlikede hissediyor. Geçtiğimiz günlerde Şırnak'ta bir gelir uzmanına lokanta sahibinin kesici aletle saldırması uzmanları tedirgin etti.

Hazine Bakanlığı'nda bulunan uzmanlar iş yükü fazlalığından dolayı başka kamu kurumlarına geçmeye çalışıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın personel sayısına baktığımızda ise; 2018 yılındaki personel sayısının 2024 yılında yakalanabildiği görülüyor.

PERSONEL HAFTADA 6 GÜN ÇALIŞIYOR

Denetimlerin yoğun olmasından dolayı uzmanlar Cumartesi günleri de dahil olmak üzere 6 gün çalışıyor. Yapılan düzenlemeyle bu kişilere verilebilecek aylık mesai ücreti 8 bin 100 lira ile sınırlandırılmış durumda. Uzmanlar bu tutarın ulaşım ve yemek ihtiyaçlarını bile karşılamamasından yakınıyor ve günün koşullarına uygun, gerçekçi bir mesai talep ediyorlar.

MOTİVASYON YOK

Kariyer Büro Sendikası’nın Genel Başkanı Tolga Akgül, personelde motivasyon kaybının yaşandığını vurgulayarak bunun nedeni olarak memurların uzmanlaştırılırken uzmanlarında memurlaştırılması olduğuna dikkat çekti. Yapılan son sınavlarda ise gelir uzmanı olmaya aday sayının azaldığına dikkat çekti. Akgül, son 10 yılda gelir uzman yardımcısı sayısının 20 binden 28 bine çıktığını, memur sayısının ise 17 binden 6 bine düştüğünü kaydetti.

MESAİ ÜCRETLERİ 8 BİN TL

Akgül, fazla mesai için ödenen 8 bin 100 liranın yeterli olmadığını ifade ederek, günlük rutin işlerinde aksadığını söyledi. Akgül, bu süreçte personel ile mükellefin sürekli karşı karşıya geldiğini aktardı ve, mesai ücretlerine ilişkin şu cümleleri sarf etti:
"Kariyer Büro Sendikası olarak bizler bu düzenlemenin acilen revize edilerek, fi ili olarak daire dışında yapılan her bir saat fazla mesai için 400 gösterge rakamı üzerinden, daire içinde yapılan her bir saat fazla mesai için 200 gösterge üzerinden fazla mesai ödenmesi gerektiğini söylüyoruz”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
    logo
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.