TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sahtekarlar ona da el alttı!

Çay Türkiye'de en çok tüketilen içeceklerden bir tanesi. Yazın sıcağında, kışın soğukta, bazen dinlenmek bazen keyiflenmek için kısacası çay içmek için bahane çok. Çayın tavşan kanı olması da en önemli kriterlerden bir tanesi. Ama sahtekarlar çayın rengine yine hile karıştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2024 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2024 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Sahtekarlar ona da el alttı!

ÇAYIN İÇİNE GIDA BOYASI VE TOZ...

Hemen hemen her gün herkesin içtiği çayların bazıları vatandaşın sandığı kadar masum olmayabiliyor. Çünkü bazı çayların içerisine hem gıda boyası hem de toz karıştırıldığı ortaya çıktı.

Gıda mühendisi Nurten Sırma "Çaya tavşan kanı rengini kazandırmak adına çeşitli kullanılmaması gereken boyalar ilave ediliyor. Bunların yakalandığı örnekler var" şeklinde konuştu.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI İFŞA ETTİ

Çaydaki oyunu Tarım ve Orman Bakanlığı ifşa etti. 4 markada gıda boyası tespit edildi. Gıda mühendisi Nurten Sırma "Orada biraz işin kalitesiyle oynayıp fiyatı da düşürmek adına toz çay miktarını o granülün içine fazlaca koyup biraz maliyeti düşürmek adına yapılan hileler" ifadelerini kullandı.

"EN AZINDAN BARİ ÇAYA YAPMASALAR"

Vatandaşlar ise "En azından bari çaya yapmasalar. Çayımızı ellemeyin. Çayımızı çok seviyoruz. Sizden ricam" derken bazısı da "Artık her şeye el attılar. Yani bir bırakın da bir çayımızı keyfimizle içelim" dedi.

ÇAYDAKİ BOYA NASIL ANLAŞILIR?

Herkesin merak ettiği soru da şu oldu; bu hileli çay nasıl anlaşılır? Uzmanların iddiasına göre çayın üzerine soğuk su dökülüyor ve döküldüğünde eğer çayın altında kırmızı boya varsa o çayda hile var demektir.

Çaycı Yılmaz Tunç ise "Çay zaten ister istemez insana ilk içişte acı gelir. O zaten çok boy olduğunu veya renklendirici olduğunu anlayabilirsiniz" dedi. Vatandaşlar "Ona da el attılarsa diyecek bir şey laf artık bulamıyorum. Kime güveneceğimizi bile şaşırdık" dedi.

ÇAY ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Uzmanlar çay alırken dikkat edilmesi gereken tek bir şey olduğunu söyledi. Gıda mühendisi Nurten Sırma "Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından denetlendiğini gösteren TR... sayılı izniyle üretilmiştir ifadesini arayın. Bu sayısal değer bize o çayın denetlendiğini, başı boş bırakılmadığı gösteren bir ibare" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    logo
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.