Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayramda otoyollardan yaklaşık 16,3 milyon araç geçti.

32 milyona yaklaştığına işaret eden Uraloğlu, "Kurban Bayramı seyahatlerinin başladığı 4 Haziran ile bayramın son günü olan 9 Haziran arasında otoyollardan yaklaşık 16,3 milyon araç geçiş yaptı" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2025 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2025 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Bayramda otoyollardan yaklaşık 16,3 milyon araç geçti.

Muğla Milas-Bodrum Havalimanı'nda 100 bin 747, Muğla Dalaman Havalimanı'nda 134 bin 926 yolcuyu ağırladıklarını belirten Uraloğlu, şunları kaydetti:

Ankara'da YHT ile entegre hizmet veren Sincan-Kayaş hattındaki yolcu sayısının da sürekli arttığına işaret eden Uraloğlu, "Başkentray ile söz konusu dönemde 284 bin 223 yolcuya hizmet verdik. Böylece, söz konusu dönemde kent içi raylı sistemleri toplam 2 milyon 442 bin 968 kişi kullandı. YHT'ler ile 167 bin 435 vatandaş seyahat etti. Ana hat ve bölgesel trenlerle de 172 bin 779 kişi taşındı. Söz konusu dönemde TCDD Taşımacılık tarafından işletilen yüksek hızlı tren, ana hat ve bölgesel trenler ile kent içi raylı sistemleri 2 milyon 783 bin 182 kişi kullandı" dedi.

"Bayram döneminde 2025 yılının rekorları art arda geldi. 7 Haziran Cumartesi günü Antalya Havalimanı 195 bin 132, 8 Haziran Pazar günü de Muğla Milas-Bodrum Havalimanı 24 bin 880 yolcu sayısıyla 2025'in en yüksek rakamına ulaştı. 9 Haziran Pazartesi günü Adnan Menderes Havalimanı 40 bin 947, Muğla Dalaman Havalimanı da 31 bin 495 yolcuyu ağırlayarak rekor kırdı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
    logo
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.