Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hiçbir şey değişmedi ama fiyatı 5 bin lira arttı!

Aylardır sınava hazırlanan öğrenciler sınavdan sonra yeni üniversitelerine yerleşse de bu kez başka bir sınavla karşı karşıya kaldılar.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2025 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2025 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Hiçbir şey değişmedi ama fiyatı 5 bin lira arttı!

YİNE 'FIRSATÇILIKLARINI' KONUŞTURDULAR

Sınav sonuçları açıklandı, devlet üniversitelerinde birçok bölümde kontenjanlar doldu. Bu da yeni öğrencilerin şehre geleceği anlamına geliyor. Ancak bunu fırsat bilen bazı ev sahipleri yine fırsatçılıklarını konuşturdu. Kiralık ev fiyatları birçok ilde yine arttı.

"BEKLEYELİM, FİYAT ARTIRALIM"

Gayrimenkul danışmanı Aşkım Sargut ev sahiplerinin sınavın açıklanmasından önce kendilerini arayarak, 'Bekleyelim, fiyatlarımızı artıralım' dediğini açıkladı. Sargut ev sahiplerinin fırsatçılığa değil vicdanlı olmalarına yöneltmeye çalıştığını belirtti.

FİYATLAR NE KADAR ARTTI

Yerleştirme sonuçlarından önce ortalama 25 bin liraya kiraya verilen bir dairenin sınav sonuçlarından sonra 30 bin liraya kadar çıktığı belirtildi. Yurtlarda ise durum farklı değil. Tek kişilik yurt odası 35 bin ila 65 bin lira arasında değişiyor. 5-6 kişilik yurt odaları ise 15 ila 20 bin arasında değişiyor. Öğrenciler tek başlarına kalamadıklarını çözüm olarak 4 5 kişi kalabildiklerini vurguluyor. Özellikle bazı özel üniversitelerin yurt parasının ise neredeyse okulun yıllık ücretiyle yarıştığı vurgulandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
    logo
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.