TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rekabet Kurumu'ndan 4 firmaya 1.2 milyar TL ceza

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, beyaz et piyasasında faaliyet gösteren bazı firmalara yönelik yürütülen soruşturmaların sonuçlandığını ve bu kapsamda dört firmaya toplamda 1.2 milyar lira idari para cezası uygulandığını açıkladı. Küle, beyaz ve kırmızı et piyasalarında rekabete aykırı uygulamaların tespitine yönelik çalışmaların aralıksız sürdüğünü vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2024 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2024 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Rekabet Kurumu'ndan 4 firmaya 1.2 milyar TL ceza

REKABETE AYKIRI UYGULAMALARA AĞIR CEZA

Küle, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun kapsamında rekabete aykırı uygulamaları tespit edilen firmalara ağır idari para cezaları uygulamaya devam ettiklerini belirtti. Beyaz et piyasasında faaliyet gösteren teşebbüslere yönelik dört ayrı soruşturma açtıklarını hatırlatan Küle, bu soruşturmaların en kapsamlı olanının 10 firmayı kapsadığını ifade etti.

KAPSAMLI SORUŞTURMA VE FİRMALAR

Rekabet Kurumu’nun yürüttüğü soruşturma kapsamında şu firmalar yer alıyor:

Abalıoğlu Lezita Gıda Sanayi AŞ (Lezita)As Ofis Damızlık Yumurta Yem Gıda San. ve Tic. AŞ (As Ofis)Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi AŞ (Banvit)Beypi Beypazarı Tarımsal Üretim Paz. San. ve Tic. AŞ (Beypiliç)CP Standart Gıda San. ve Tic. AŞ (CP)Erpiliç Entegre Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Tic. AŞ (Erpiliç)Gedik Tavukçuluk ve Tarım Ürünleri Tic. San. AŞ (Gedik)Hastavuk Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ (Hastavuk)Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık İşl. San. Tic. AŞ (Keskinoğlu)Şenpiliç Gıda Sanayi AŞ (Şenpiliç)

Bu soruşturmanın amacı, rekabete hassas bilgi değişimi yoluyla Kanun’un ihlal edilip edilmediğini tespit etmekti. Ayrıca, Lezita hakkında nihai satış noktalarının yeniden satış fiyatını tespit ettiği iddiasına yönelik de ayrı bir soruşturma yürütüldü.

UZLAŞMA İLE SONUÇLANAN SORUŞTURMALAR

Lezita, Beypiliç, Keskinoğlu ve Şenpiliç firmalarının uzlaşma başvurusunda bulunduğunu belirten Küle, bu firmaların ihlali kabul ettiğini ve sonucunda 1.2 milyar lira idari para cezası uygulandığını söyledi. Küle, uzlaşma süreci sonunda bu dört firmanın soruşturmasının sonlandığını bildirdi.

Devam Eden Soruşturmalar ve Uyarı

Küle, bazı firmaların soruşturma ve uzlaşma süreçlerinin devam ettiğine dikkat çekerek, bu süreçlerin sonucunda verilen para cezasının artabileceğini ifade etti. Beyaz ve kırmızı et piyasalarına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü belirten Küle, vatandaşların refah kaybına yol açan rekabete aykırı faaliyetlerden uzak durmaları gerektiğini vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.