TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2022 Yılında 22 Girişimci Kadın Gençlerle Buluşuyor

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi İnovasyon Merkezi tarafından hazırlanan BEBKA ve BUİKAD (Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği) iş birliğinde düzenlenen "2022 Yılında 22 Girişimci Kadın Gençlerle Buluşuyor" programı tanıtım etkinliği 9 Mart 2022’de Bursa İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2022 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2022 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
2022 Yılında 22 Girişimci Kadın Gençlerle Buluşuyor

Programa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldız, BEBKA Genel Sekreter Doç. Dr. M. Zeki Durak, BUİKAD Başkanı Oya Eroğlu, 25 ve 26. Dönem Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, İl Millî Eğitim AR-GE biriminden Sorumlu Şube Müdürü Mahmut Karakaya, Bursa Valiliği AB Proje ve Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Arzu Erdi, BUİKAD temsilcileri, farklı sektörlerden girişimci kadınlar, 20 okuldan 25 öğretmen ve 100 lise öğrencisi katıldı.

Bu programda liseler de öğrenim gören öğrencilerimizi girişimci kadınlarımızla bir araya getirerek öğrencilerimizin gelecekteki hedefleri için bilinçlendirmek, girişim becerilerini geliştirmek, kadın girişimciler ve alanında uzman eğitmenlerden alacakları eğitimlerle saha ziyaretleri, tecrübe paylaşımları, atölyeler ve yarışmalar ile kendini tanımasına ve geliştirmesine yardımcı olmak amaçlanmıştır.

Genç istihdamı artırmak ve gençlerin erken yaşlardan itibaren girişimcilik ekosistemine dâhil edilmesi ve iş kurma becerilerinin geliştirilmesi amacıyla girişimci kadınlarımızı bir araya getirmeye devam ediyoruz. Bu proje kapsamında atölye, saha ziyaretleri ve tecrübe paylaşımları ile paydaşlarımızla birlikte faaliyetlerimiz devam etmektedir.

Bu doğrultuda lise öğrencilerimize yönelik proje yürütücüsü İnovasyon Merkezi Eğitmeni Arzu Urgan moderatörlüğünde 12 Nisan 2022 Salı günü Akka Kalıp Enjeksiyon Plastik Mühendislik San. Ve Tic.Ltd. Şti. kurucusu Nazan AKINCI, Lojistik ve Operasyon Uzmanı Esma Deniz DERYA, Esra YALÇIN Marka İletişim Kurucusu Esra YALÇIN, Sece Hayvancılık Ltd. Şti. yöneticisi Seval ŞENGÖR; 13 Nisan 2022 Çarşamba günü Havrona Gıda Yöneticisi Funda FİLİZ, Genç Gözde Ltd. Şti. ortağı Mediha Genç AŞÇIGİL Akarca Tekstil kurucusu Meral AKARCA, Doğa Dostu Danışmanlık kurucusu Emine Sündüz USLU’nun katılımlarıyla Bursa İnovasyon Merkezi’nde “Girişim Hikayeleri ve Tecrübe Paylaşım Paneli” etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.