TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet’ten 'kredi kartıyla kurban satın almak caiz mi' sorusuna yanıt...

Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, kurban ibadeti hakkında kafalara takılan soruları birer birer yanıtladı. Vatandaşlardan gelen soruları dini dayanaklarıyla beraber açıklayan Başkanlık, kredi kartıyla alınan kurbanın ödemesinin faize düşmeden ödenmesi gerektiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2024 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2024 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Diyanet’ten 'kredi kartıyla kurban satın almak caiz mi' sorusuna yanıt...

KARTLA ALINABİLİR Mİ?

Kurban kesmekle mükellef olan şahıs, kurbanlık hayvanı nakit olarak alabileceği gibi kredi kartıyla tek çekim veya vadeli olarak da alabilir. Ancak gecikme faizli işleme düşmemek gerekir. Aksi halde faizli işlem sebebiyle ayrı bir günah söz konusu olacaktır.

KURBANLIK ÖLÜRSE...

Satın alınan kurbanlık kesilmeden ölürse, satın alan kişinin varlıklı ise başka bir hayvanı kurban olarak keser. Değilse, yenisini almasına gerek yoktur.

KURBANLIK GEBE İSE...

Kurbanlık olarak ayrılan hayvanların mevcut gebeliklerinin sonlandırılması fıtrata müdahaledir. Bu itibarla; mevcut gebeliklerinin sonlandırılması dinen uygun görülemez.

BAYILTMA CAİZ Mİ

Kurbana fazla eziyet vermemek (ölüm acısını azaltmak) maksadıyla, kesim esnasında hayvanın elektrik şoku, narkoz veya benzeri bir yöntemle bayıltılarak kesilmesi caizdir. Ancak hayvanın bayıltıldıktan sonra ölmeden boğazından kesilmesi gerekir. Hayvan henüz kesilmeden, şok etkisiyle ölürse, kurban olmayacağı gibi eti de yenmez. Zira kurbanlık veya etlik hayvanın yenilmesinin caiz olabilmesi için kesim esnasında hayvanın canlı olması gerekir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.