TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

4. kuşakla dünyaya açılıyor

Ramazan Çetin 1954 yılında Çanakkale Kemallı Köyü'ne yerleşti ve ilk zeytin ağaçlarını dikti. Bu zeytin fidanları uzun yıllar sürecek yolculuğun ilk adımı oldu. 67 yıllık serüvende ailenin 4. kuşak temsilcisi Elif Yeniev görevi devraldı ve dede mirası markalaştı. İki yılda 4 kat büyüyen şirket yurtdışına da açıldı. Irak ile başlayan ihracat hamlesinde sırada Almanya ve Fransa var.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2021 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2021 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
4. kuşakla dünyaya açılıyor

Çanakkale Kemallı Köyü'nde üretilen zeytinyağları ile dünyaya açılmaya hazırlanan Elbeten markasının hikâyesi 1954 yılına dayanıyor. Ramazan Çetin'in o yıllarda diktiği zeytin fidanları ile aile şirketinin temeli atılıyor. Büyükbabanın başlattığı yolculukta görevi devralan genç nesil  Yönetim Kurulu Başkanı Elif Yeniev"   Çanakkale'ye hasat zamanı yaptığı ziyaretlerle sürece dahil oldum. Yapılan işten etkilendim , büyükbabam, anaannem ve babamdan sonra işin başına geçtim. " dedi.  Zeytinyağ lezzetimizi geliştirebilmek için ilk işim eğitimler almak oldu" diyen Yeniev süreci şöyle anlattı: "Dünyada zeytinyağını markalaştırma konusunda başarılı olan İspanya'da üretim ve tadım alanlarında yapılan özel eğitimlere katıldım.

Sonrasında Türkiye'ye dönerek markalaşma çalışmalarını tamamlamak için ilgili bakanlıklardan izin alma süreçlerini başlattık. İzinler tamamlandıktan sonra ilk hasadımızı 2019-2020 döneminde aldık."Organik tarım yapmaya karar verdiklerini belirten Yeniev, "Gerekli denetimlerden geçerek organik tarım sürecini başlattık. Denetimlerimiz 3 yıl sürecek. Şu an 1.5 yılını tamamladık. Bu süreçten sonra zeytinlerimiz organik bantta sıkılarak şişelenecek, etiketlenecek ve satışa çıkacak. Kısaca hikâyemiz bu şekilde başladı. Geldiğimiz noktada ise büyükbabamızdan aldığımız mirasın değerini ve ulaştığı kitleyi her geçen gün arttırmak için çalışmaya devam ediyoruz. Markayı ilk kurduğumuzda işin ticari boyutu yok gibiydi. Şimdi ise yüzbinlerce haneye, milyonlarca kişiye ulaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.