TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BUİKAD Gelecek Akademisi Eğitimleri Başladı

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği ( BUİKAD) nisan ayında, uzun çalışmalar sonucu faaliyete geçirdiği Buikad Gelecek Akademisi'nin ilk dernek için eğitim programı olan "Eğitim Takası" açılış eğitimini Dr. Arzu Erdi tarafından Almira Otel'de düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2021 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2021 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
BUİKAD Gelecek Akademisi Eğitimleri Başladı

Eğitimin açılış konuşmasını  yapan BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eroğu "İş dünyasındaki kadınları daha iyi işlere hazırlamak için bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmeyi hedefleyen eğitim ve etkinliklerin düzenlendiği bir yapı olarak kurulan Gelecek Akademisi'nde, geçtiğimiz dönem 20 katılımcı kadına TOBB Üniversitesinin Mini MBA programından ücretsiz faydalanmasını sağladık.Bugünde 17 BUİKAD gönüllü üyesi tarafından verilecek eğitim takası projesinin lansmanı ilk eğitimi bir aradayız" dedi.

"Eğitim Takası"  programının ilk  eğitmeni  Dr. Arzu Erdi oldu.  Bir İngiiz, Bir Fransız, Bir Türk adı altında toplanan eğitimde  Kültürel Zeka ve kültürel yetkinlikler  konusu işlendi. çok kültürlü insan kaynakları yönetimi , yeni pazarlama stratejilerinde kültürün önemini vurgulayan Erdi; çeşitlilik ve kapsayıcılık konusuna özellikle değindi.

İş insanlarının kültürel zeka ve kültürel yetkinliklerinin farkına varmasını hedefledikleri eğitimin içinde iş ve özel yaşamda çeşitli kültürlere karşı kapsayıcı davranmanın dünya insanı olmada ki rolü üzrinde duruldu.

Eğitimin ikinci bölümüne Lİtvanya Fahri Konsolosu Berat Tunakan, Sırbistan Fahri Konsolosu Zarif Alp, Çin Farhri Konsolosu Nejat Yahya ve Yabancı Ortaklı Bir şirketin Genel Müdürü İpek Yalçın konuk oldu. 

Fahri Konsoloslar temsil ettiklerin ülkelerin kültürel ve ekonomik yapılarından bahsederken ticari ilişkilerde dikkat edilmesi gereken kültür farklılıklarını da dile getirdiler.

İpek Yalçın; farklı ülkelerle ticaret yapmak için çalışılacak ülkenin kültürünün tanımanın öneminde bahsederken ,artık dünya insanı olmanın ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.

Uluslararası şirketlerdeki insan kaynakları politikalarını da anlatan Yalçın , yeni neslin dünya insanı olmaya çok hazır olduğunu bu nedenle gelecek nesillerini uluslararası oluşumlarda çok daha başarılı olacaklarını dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.