TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrafa karşı 'Aş Ortağım' projesi

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) Türkiye ,Şişli Belediyesi ve Fazla Gıda kuruluşu, gıda israfı konusunda iş birliği yaparak 'Aş Ortağım' projesini hayata geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2021 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2021 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
İsrafa karşı 'Aş Ortağım' projesi

Projenin temel amacı restoranlarda kalan dokunulmamış fazla gıdaların belediye aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşması. Proje kapsamında gıda fazlası olan işletmeler, ihtiyaç sahibi haneler, yerel gıda bankaları ve aşevleri bir araya geliyor ve gıdayı erişilebilir hale getiriyor. Dün Şişli Belediyesi ev sahipliğinde Maçka Sanat Parkı'nda gerçekleşen proje lansmanına Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı İstanbul Bölge Müdürü Verda Yüceer ve Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı Ülke Direktörü Nils Grede, Hırvatistan Başkonsolosu Ivana Zerec, Hollanda Başkonsolosu Arjen Uijterlinde, İsrail Başkonsols Ehud Eitai, Venezuela Başkonsolosu Lissett Hernandez, Endonezya Başkonsolosu Imam Asari katıldı.

1000 ÖĞÜN DAĞITILDI

Lansmanda söz alan ve projeyi anlatan Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı Türkiye Direktörü Verda Yüceer, "Proje çok küçük bir fikirle ortaya çıktı ve büyüdü. "Aş Ortağım", restoranların el değmemiş, satılmamış gıda ürünlerini bir çevrimiçi program sayesinde takip edilmesi ve belediye aracılığıyla hassas gruplara ulaştırılması mantığına dayanıyor. Şişli bölgesi bu projenin uygulanması için en yüksek potansiyelli bölgelerden biriydi. Şişli Belediyesi ile iş birliği içerisinde mayıs ayından bu yana1000 öğün yemek restoranlardan alınarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Yararlananlar istihdam, medeni durum gibi kıstaslara göre seçiliyor. Projeye katılan restoran sayısı her geçen gün artıyor. Burada gıdanın taze ve güvenli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşması konusunda iş birliği yaptığımız şirketler var. Yıl sonuna kadar 7 bin 800 öğünün ihtiyaç sahiplerine dağıtılması planlanıyor. Eylül ayı boyunca 60 gıda işletmesine daha sistemi anlatacağız. Yıl sonuna kadar 90 işletmenin daha sisteme dahil olmasını planlıyoruz. Kurtarılan her gıda sıfır açlık amacımız için bir adımdır" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.