TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadına yönelik şiddete karşı yelkenler fora

Uludağ Soroptimist Kulübü kadına yönelik şiddete karşı 16 günlük aktivizm kampanyası kapsamında Bursa Yelken Kulübü ile birlikte Mudanya'da dikkat çeken bir etkinliğe imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2021 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2021 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Kadına yönelik şiddete karşı yelkenler fora

Uludağ Soroptimist Kulübü 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Günleri kapsamında Bursa Yelken Kulübü ile 5 Aralık'ta Mudanya'da karadan ve denizden  yürütülen bir farkındalık etkinliği hayata geçirdi. Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda bir farkındalık yaratmayı hedefleyen etkinliğe iki kulübün yönetim kadroları ve üyeleri katıldı. 

Birleşmiş Milletler'in (BM) dünya çapında organize ettiği "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İçin 16 Günlük Aktivizm Kampanyası" her yıl 25 Kasım - 10 Aralık tarihleri arasında gerçekleşiyor. Kampanya kapsamında toplumdaki kadın ve kız çocuklarının statüsünün yükseltilmesi için faaliyetini sürdüren Uludağ Soroptimist Kulübü 25 Kasım'dan bu yana hayata geçirdiği bir dizi etkinlik ile farkındalık yaratmayı hedefliyor. Bu kapsamda iki kulübün üyeleri 5 Aralık Pazar günü Mudanya Mütareke binasının önünde gönüllülerle buluştu. Katılımcılar saat 13:00'te Tirilye Barınağı önünden yelkenlerle hareket ederek saat 14:00'te Mütareke binasının önünde yarım ay nizamı alarak turuncu farkındalık bayraklarını göndere çekti.

Etkinlikte konuşan Uludağ Soroptimist Kulübü Başkanı Rüyam Küçüksüleymanoğlu: "Her yıl 25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen 16 günlük aktivizm kampanyası çatısı altında hayata geçirdiğimiz etkinlikler kapsamında bugün Mudanya'dayız. Bursa Yelken Kulübü ile birlikte hayata geçirdiğimiz bu etkinlik ile şiddete dur demek için sesimizi yükseltiyor ve herkesi sesini yükseltmeye davet ediyoruz" dedi.

Ayrıca 2021-2023 Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Guvernörü Nesrin Turşucular günün önemine dair düşüncelerini şu şekilde ifade etti: "Kadına yönelik şiddet ile mücadeleye hayır demek için Mudanya'nın kıyısını turuncuya boyuyoruz. Şiddet son bulsun istiyoruz."

Etkinlik boyunca kadına yönelik şiddetle mücadele pankartları taşıyan katılımcılar, Mudanya halkına şiddet konusunda farkındalıkalarını artıracak broşürler de dağıttılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.