TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal medya devlerine 10'ar milyon TL ceza

Temsilci bildiriminde bulunmayan Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube ve TikTok gibi sosyal ağ sağlayıcılarına yasal sürenin sona ermesinin ardından10'ar milyon lira ceza kesildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2020 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2020 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Sosyal medya devlerine 10'ar milyon TL ceza

Kamuoyunda Sosyal Medya Yasası olarak bilinen ve 1 Ekim'de yürürlüğe girerek, günlük erişimi bir milyondan fazla olan sosyal ağ sağlayıcılarına Türkiye'de temsilci bulundurma zorunluluğu getiren yasa kapsamında 10'ar milyonluk ilk cezalar kesildi. Tebligatlar şirketlerin ABD'deki adreslerine yapılırken, 30 gün içinde yükümlülük yerine getirmezlerse 30 milyon lira daha para cezası kesilecek. Bu süre içinde de temsilci bulundurmazsa Türk şirketlerin, sosyal ağ sağlayıcısı şirketlere reklam vermeleri yasaklanacak. Bu yasağın ardından 3 ay içinde temsilci bildirimi yapılmazsa Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı bant genişliklerinin yüzde 50 daraltılması için sulh ceza hakimliğine başvurabilecek. Bu sürenin sonunda da yasanın gereği yerine getirilmezse yine BTK Başkanı bu kez bant genişliğinin yüzde 90 daraltılması için sulh ceza hakimliğine başvuracak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Fatih Sayan, alınan kararı Twitter üzerinden duyurarak, 5 aşamalı yaptırım sürecini özetle şöyle anlattı: "1 Ekim 2020 tarihinde yürürlüğe giren kanun değişikliği ile Türkiye'de temsilci bulundurmaktan kaçınan sosyal ağ sağlayıcılarına 5 aşamalı ceza verileceği şirketlere bildirilmiş ve eksikleri tamamlamaları için süre verilmişti. Yükümlülüklerini yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcılarına 10 milyon lira idari para cezası uygulanacak. Reklam yasağı kararından itibaren 3 ay içinde yükümlülükler yerine getirilmezse internet trafiği bant genişliği yüzde 50 daraltılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.