TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kombi devri sona eriyor!

Bu kapsamda, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren, evlerdeki doğal gaz kombileri, çevre dostu enerji kullanımına geçiş yapma amacıyla tek tek değiştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2024 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2024 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Kombi devri sona eriyor!

Türkiye genelinde doğal gaz kombileri için yeni bir adım atılıyor.

Bu tarihi adımın temel hedefi, fosil yakıt kullanımını azaltmak ve enerji verimliliğini artırmaktır. Yeni uygulama ile doğal gaz kombileri zorunlu güvenlik ve çevresel denetimlerden geçirilecek. Bu düzenli denetimler, araç muayeneleri gibi yapılacak ve kombilerin güvenliğini artırarak çevre dostu kullanıma yönlendirecek.

Bu değişim, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) normlarına ve çevresel standartlara uyum sağlama çabasının bir parçasıdır. Daha temiz ve yeşil bir enerji alternatifine geçiş, karbon salınımını azaltmayı ve çevre dostu bir enerji geleceğine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

AB Uyum Yasaları'nın uygulanmasıyla, Türkiye'nin enerji politikalarının daha sürdürülebilir ve çevre dostu hale getirilmesi hedeflenmektedir. Bu düzenleme ile eski ve enerji verimliliği düşük kombilerin yerini daha çevreci ve enerji tasarruflu modeller alacak.

Türkiye'nin enerji sektöründeki bu dönüşüm, küresel sürdürülebilirlik ve yeşil enerji kullanımı hedefleriyle uyumlu bir şekilde ilerleyerek, uluslararası standartlara adapte olmayı hedefliyor. 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren başlatılacak bu yeni dönem, Türkiye'nin enerji sektöründe sürdürülebilir ve yeşil bir dönüşüm sürecine önemli bir adım olacak. Avrupa Birliği'nin çevre dostu yaşama geçiş çabaları doğrultusunda önemli bir adım atıldı. Fosil yakıt kullanımını azaltma hedefiyle yola çıkan Avrupa ülkeleri, enerji tüketiminde köklü değişiklikler yapmaya kararlı bir şekilde ilerliyor. Uzun süren görüşmelerin ardından Avrupa Parlamentosu, ulusal hükümetler ve Avrupa Komisyonu, Yeni Binalar Enerji Performansı Direktifi'nde (EPBD) anlaşmaya vardı. Bu anlaşma ile 2040 yılına kadar AB genelinde fosil yakıt kullanımının sonlandırılması hedefleniyor.

AB, doğal gaz kullanımını kademeli olarak azaltma kararı aldı. Bu karar çerçevesinde 2040 yılına kadar doğal gazla çalışan kombilerin tamamen kaldırılması ve yerlerine daha çevreci alternatiflerin getirilmesi hedefleniyor. 1 Ocak 2025'ten itibaren AB ülkelerinde fosil yakıtlı kombi kurulumuna teşvik verilmeyecek. Belirlenen hedef doğrultusunda, ev ısıtma sistemlerinin AB'nin CO2 emisyonlarının 'sini oluşturması dikkate alınarak, 'Sıfır Emisyon Binaları' inşa edilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.